Botar menús i anar al contingut

Consell Consultiu de les Illes Balears

Idiomes


Notícies

Presa de possessió dels càrrecs de president i consellera secretària del Consell Consultiu de les Illes Balears

dimecres, 15 / gener / 2020

Avui, a les 13 hores, a la capella del Consolat de Mar, Antonio José Diéguez Seguí i Maria Ballester Cardell han pres possessió del càrrec de president i de consellera secretària del Consell Consultiu, respectivament, davant la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas.

A l'acte hi han assistit membres del Consell Consultiu, que el proppassat dia 20 de desembre van prendre possessió del càrrec de conseller, i també altres càrrecs i autoritats.Nomenament dels nous membres del Consell Consultiu i constitució del Ple

divendres, 20 / desembre / 2019

La presidenta del Govern de les Illes Balears, amb el Decret 34/2019, de 13 de desembre (BOIB núm. 168, de 14 de desembre), ha nomenat membres del Consell Consultiu de les Illes Balears els quatre juristes que elegí el Parlament en la sessió plenària de 10 de desembre i els sis que designà el Consell de Govern en la sessió de 13 de desembre. Així, integraran el Ple d’aquesta institució les persones que figuren tot seguit:

1. Senyor Antonio José Diéguez Seguí
2. Senyora Maria Ballester Cardell
3. Senyor Joan Oliver Araujo
4. Senyor Octavi Josep Pons Castejón
5. Senyor Felio José Bauzá Martorell
6. Senyora Catalina Pons-Estel Tugores
7. Senyora María de los Ángeles Berrocal Vela
8. Senyor José Argüelles Pintos
9. Senyora Antonia María Perelló Jorquera
10. Senyor Bartolomé Jesús Vidal Pons

El Decret 34/2019 estableix l’ordre de prelació a l’efecte del que preveu l’article 7 de la Llei 5/2010, de 16 de juny, reguladora del Consell Consultiu de les Illes Balears, és a dir, quan, després d’una segona votació, es mantengui l’empat en el procediment d’elecció del càrrec de president, o en el cas de vacant, absència o malaltia.

Avui, dia 20 de desembre de 2019, a les 11.00 hores, ha tingut lloc l’acte de presa de possessió dels membres del Consell Consultiu, a la capella del Consolat de Mar. A continuació, en la seu del Consell Consultiu, s’ha dut a terme la sessió constitutiva del Ple d’aquest òrgan i s’han elegit, en votació secreta, els càrrecs de president i de conseller secretari. Han estat elegits el senyor Antonio José Diéguez Seguí, com a president, i la senyora Maria Ballester Cardell, com a consellera secretària.

Per qüestions tècniques, queda pendent d’actualitzar la pàgina corresponent a la composició del Ple d’aquesta institució.CLAUSURA DE LES XX JORNADES DE LA FUNCIÓ CONSULTIVA

dimarts, 29 / octubre / 2019

Les XX Jornades de la Funció Consultiva han finalitzat amb èxit i volem agrair la presència de tots els qui hi han participat. Els dies 24 i 25 d'octubre es van dur a terme les XX Jornades de la Funció Consultiva en el Palau de Congressos de Palma. En aquests dos dies de sessions hi han intervingut, com a ponents, experts en dret administratiu i en dret constitucional.

El primer dia, el 24 d'octubre, inaugurà les Jornades Vicenç Thomas, president del Parlament de les Illes Balears. Joan Oliver Araujo va presentar la primera sessió, relativa a la doctrina dels consells consultius sobre els referèndums i les consultes populars, en la qual van participar Luis López Guerra, Marc Carrillo López, José Suay Rincón i María Ballester Cardell. A continuació, Octavi J. Pons Castejón va presentar la segona sessió, integrada per les ponències de Juan B. Cano Bueso, en relació amb el dret constitucional a un habitatge digne, i M.ª de los Ángeles Berrocal Vela, sobre la regulació del contracte d'arrendament d'habitatge.

La segona jornada, el 25 d'octubre, l'ha presentada Felio José Bauzá Martorell i s'hi han exposat les ponències d'Alfredo Galán Galán, referent a la responsabilitat patrimonial dels tribunals administratius de contractes; José Eugenio Soriano García, respecte als límits mediambientals al creixement turístic, i Juan Alfonso Santamaría Pastor, sobre la funció consultiva en l'ordenament jurídic. A més, en aquesta sessió s'ha presentat el llibre Doctrina consultiva: a propósito del 25 aniversario del Consejo Consultivo de las Illes Balears (Wolters Kluwer, 2019).

Finalment, clausuraren les Jornades Catalina Cladera, presidenta del Consell Insular de Mallorca; María Teresa Fernández de la Vega, presidenta del Consell d'Estat, i Francina Armengol, presidenta de les Illes Balears.Tornar al menú de navegació


Avís legal

Consell Consultiu de les Illes Balears - 2007

Powered by SD