Botar menús i anar al contingut

Consell Consultiu de les Illes Balears

Idiomes


Notícies

PRESENTACIÓ DE LES MEMÒRIES D’ACTIVITATS CORRESPONENTS ALS ANYS 2020 I 2021 DEL CONSELL CONSULTIU DE LES ILLES BALEARS

dilluns, 28 / novembre / 2022

Divendres passat, 25 de novembre de 2022, es va dur a terme la presentació de les memòries d’activitats del Consell Consultiu dels anys 2020 i 2021 a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i al president del Parlament, Vicenç Thomas. L’acte va tenir lloc al Consolat de Mar i hi van assistir, entre altres personalitats, els consellers d’aquest òrgan de consulta i diferents membres del Parlament, del Govern de les Illes Balears, del Consell Insular de Mallorca i de l’Ajuntament de Palma.

Va iniciar l’acte la consellera secretària del Consell Consultiu, Maria Ballester, que va exposar de manera breu les dades més significatives de les memòries d’aquests dos anys. A continuació, el president del Consell Consultiu, Antonio J. Diéguez, va destacar la independència d’aquest òrgan i, també, la capacitat de treball i de diàleg dels membres que en formen part, cosa que permet que la gran majoria de dictàmens s'aprovin per unanimitat. Per finalitzar, la presidenta de les Illes Balears va destacar la pluralitat del Consell Consultiu, òrgan que promou la transparència i la democràcia.

Durant l’acte, Antonio J. Diéguez va lliurar un exemplar de cada memòria a la presidenta del Govern de les Illes Balears i al president del Parlament. Aquests documents es poden consultar en la pàgina Memòries del web.Nota informativa. Memòries d'activitats de 2020 i 2021

divendres, 25 / novembre / 2022

Nota informativa sobre el contingut de les memòries d'activitats de 2020 i 2021: PDFPresentació de les memòries d'activitats dels anys 2020 i 2021 del Consell Consultiu de les Illes Balears

dimarts, 22 / novembre / 2022

El divendres 25 de novembre es durà a terme la presentació de les memòries d’activitats dels anys 2020 i 2021, que tindrà lloc a les 13.00 hores, a la capella del Consolat de Mar. En l’acte es lliuraran les dues memòries a la presidenta de les Illes Balears i al president del Parlament, i una vegada finalitzada la presentació es podran consultar en aquest lloc web.Guia per formular consultes i trametre expedientes al Consell Consultiu de les Illes Balears

dimarts, 8 / novembre / 2022

El Ple del Consell Consultiu el 26 d'octubre de 2022 ha aprovat la Guia per formular consultes i trametre expedients a aquesta institució. Així mateix, ha acordat que s'ha de divulgar i publicar íntegrament en el lloc web, a fi que les entitats legitimades per sol·licitar els dictàmens la coneguin i la puguin utilitzar quan sigui necessari.

L'Acord del Ple, la Guia i una nota informativa sobre els canals per relacionar-se amb el Consell Consultiu es poden consultar en la pàgina Funcionament i en els enllaços següents:


Acord del Ple del Consell Consultiu de les Illes Balears de 26 d’octubre de 2022 pel qual s’aprova la Guia per formular consultes i trametre expedients al Consell Consultiu de les Illes BalearsAnnex 1. Guia per formular consultes i trametre expedients al Consell Consultiu de les Illes BalearsCanals per relacionar-se amb el Consell Consultiu
XXI Jornadas de la Función Consultiva

dilluns, 26 / setembre / 2022

Els dies 22 i 23 de setembre han tingut lloc a Santa Cruz de La Palma (concretament al Teatro Circo de Marte) les XXI Jornadas de la Función Consultiva. Han participat en aquest encontre representants dels diferents consells consultius i del Consell d’Estat, professors d’universitat i membres destacats de la judicatura. Respecte al Consell Consultiu de les Illes Balears, hi han assistit el president, Antonio J. Diéguez Seguí; la consellera secretària, Maria Ballester Cardell, i els consellers María de los Ángeles Berrocal Vela i Joan Oliver Araujo.

Les anteriors jornades de la funció consultiva es van fer a Palma el mes d’octubre del 2019. El Consell Consultiu de Canàries s’ha encarregat de l’organització de l’edició actual, que s'hagué de suspendre el 2020 a causa de la pandèmia i el 2021 per mor de l’erupció del volcà de Tajogaite a La Palma.DICTAMEN DESTACAT

dijous, 23 / juny / 2022

Dictamen núm. 39/2022, relatiu a la reclamació de responsabilitat patrimonial formulada contra el Govern de les Illes Balears (Conselleria de Salut i Consum) per suposats perjudicis derivats de l'aplicació de disposicions normatives i mesures de contenció per reduir o evitar el contagi de la COVID-19.

Aquest dictamen es pot consultar en la pàgina Doctrina del web.DICTAMEN DESTACAT

dijous, 23 / juny / 2022

Dictamen núm. 34/2022, relatiu a la reclamació per responsabilitat patrimonial formulada per Macare Inmobles SL pels possibles danys ocasionats per l’entrada en vigor del Decret llei 9/2020, de 25 de maig, de mesures urgents de protecció del territori de les Illes Balears.

Aquest dictamen es pot consultar en la pàgina Doctrina del web.DICTAMEN DESTACAT

divendres, 25 / març / 2022

Dictamen núm. 15/2022, relatiu a la consulta facultativa sobre la competència per aprovar la modificació del règim de càrrega i descàrrega de taxi a l'illa d'Eivissa, i l'actualització de la tarifa única.

Aquest dictamen es pot consultar en la pàgina Doctrina del web.DICTAMEN DESTACAT

dijous, 15 / juliol / 2021

Dictamen núm. 53/2021, relatiu a l'Avantprojecte de llei de consells insulars.

Aquest dictamen es pot consultar en la pàgina Doctrina del web.DICTAMEN DESTACAT

divendres, 26 / març / 2021

Dictamen núm. 21/2021, relatiu al recurs d’inconstitucionalitat de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressupostos generals de l’Estat per a 2021.

Aquest dictamen es pot consultar en la pàgina Doctrina del web.Tornar al menú de navegació


Avís legal

Consell Consultiu de les Illes Balears - 2007

Powered by SD